Universul Cristinei

De ce sa investesti intr-o masina electrica ?

De ceva ani tot caut solutii pentru a combate poluarea si risipa pe plan personal. Ati mai vazut la mine articole in care va povesteam despre ce am ales eu sa fac pentru a utiliza cat mai putin posibil plasticul, despre alegerile pe care le fac in privinta ambalajelor produselor pe care le cumpar, despre colectare selectiva si despre mici actiuni de ecologizare.

Insa, nu cred ca am abordat vreodata un subiect precum cel mentionat in titlu, si anume: masinile electrice.

In ultimul timp, masinutele de genul au inceput sa prinda avant printre pasionati, din mai multe motive. In primul rand, trebuie amintit faptul ca intretinerea lor nu este la fel de costisitoarea precum ar fi in cazul unei masini obisnuite. Masinile electrice sunt prietenoase cu portofelul, fiindca nu au foarte multe componente care sa se strice. In plus, electricitatea este una dintre cele mai ieftine resurse, daca e sa comparam cu pretul combustibililor obisnuiti. Deci, chiar daca la prima vedere, achizitionarea unei masini electrice nu pare cea mai potrivita optiune pentru bugetul tuturor, pe parcurs, diferentele vor fi considerabile.

Pe langa asta, un lucru foarte important atat pentru noi cat si pentru cei din jurul nostru este faptul ca nu polueaza. Daca o masina obisnuita produce emisii ce CO2, in cazul uneia electrice, acest lucru nu exista.

Bun pana aici, dar unii dintre voi veti spune cel mai probabil ca nu avem unde sa alimentam un astfel de autoturism. Ei bine, vreau sa va anunt ca la noi in tara a inceput sa fie obsevat interesul romanilor pentru masini electrice, drept urmare, guverul a facut investitii pentru amenajarea unor statii de incarcare. Din cate am inteles, distributia punctelor de reincarcare va fi realizata astfel încat sa se asigure autonomia mijloacelor de transport pe baza de combustibili alternativi pe o raza de minim 10 km in aglomerarile urbane, minim 150 km in mediul extraurban pentru drumurile nationale si minim 70 de km pentru reteaua TEN-T. In cazul variantelor de ocolire a oraselor, cu mai mult de 100.000 de locuitori, vor fi asigurate puncte de reincarcare pozitionate la distante de maxim 50 de km.

Tu ce parere ai? Ai lua in calcul achizitionarea unei masini electrice?

16 thoughts on “De ce sa investesti intr-o masina electrica ?

  1. Dupa cum ai mentionat si tu, chiar exista un interes din ce in ce mai mare pentru acest tip de masini atat din partea populatiei, cat si din partea autoritatilor care implementeaza aceste statii de incarcare. Cu siguranta pe viitor cand voi avea banii mei voi lua in calcul si acest aspect!

  2. După cum ai spus o și tu, este chiar o oportunitate o astfel de mașină, m-ar bate gândul să mi iau si eu în viitorul apropiat.😇

  3. Daca as vrea sa-mi cumpar o masina de oras poate m-as orienta catre una electrica. Investitia ar fi buna si s-ar justifica doar ca pentru moment nu cred ca voi investi intr-o alta masina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *