Universul Cristinei

Unde gasim produse naturale de la producatorii romani?

Mereu am fost genul de persoana care considera ca ar trebui sa promovam si sa cumparam in mod predominant produse de la brand-urile locale, romanesti. Iar acum, odata cu toate problemele provocate de pandemie, aleg sa fac lucrul acesta din ce in ce mai des, fiindca in momente ca acestea, micii producatori locali au nevoie de noi, mai mult ca oricand.

Recent am aflat despre Bacania Tei. Pe site-ul lor se reunesc produse alese cu grija de la producatori care indeplinesc cele mai inalte standarde de calitate si durabilitate. Puteti alege dintr-o varietate de fructe si legume de la tara pana la carne, produse din carne si branzeturi. Un lucru important, care trebuie mentionat neaparat este faptul ca produsele prospete se livreaza doar in Bucuresti si Ilfov (momentan), iar in restul tarii sunt livrate doar produse neperisabile.

Prima mea experienta cu produsele lor a fost chiar acum cateva zile cand a sosit un coletel cu produsele alese de mine, de pe site. Mi-am ales niste biscuiti sarati cu seminte, paste fusilloni, gem de prune fara zahar, dulceata de cirese amare si un nectar de visine.

Noi, fiind mari fani paste, le-am gatit inca din prima zi, in care a sosit coletul. Ne-am decis asupra unei retete foarte simple de paste cu sos alb si au fost delicioase.

Cat despre gem si dulceata, pe ele le-am folosit pentru a umple clatitele facute in week-end-ul acesta. Cei care ma urmariti pe contul de Instagram sigur stiti deja despre ce vorbesc.

Reteta folosita pentru clatite este si ea una foarte simpla. Nu am obiceiul sa masor cantitatile, asa ca voi mentiona doar ingredientele folosite.

Am amestecat intr-un bol faina impreuna cu laptele ( in post obisnuiesc sa le fac si cu apa, si ies super bune si asa) pana la omogenizare. Apoi am adaugat oua, un varf de cutit de sare, putina esenta de vanilie si zahar, apoi am amestecat iarasi totul pana am ajuns la consistenta dorita.

Odata terminata compozitia, am uns tigaia cu putin ulei de masline si am adaugat compozitia potrivita pentru cate o clatita. Partea mea preferata vine abia acum, la final, cand am umplut clatitele cu gem si cu dulceata si le-am rulat. Nimic mai simplu. Un desert rapid si delicios pentru o zi de Duminica.

Mai jos, vreau sa va las si un mic videoclip in care va arat o parte din procesul creativ al acestui prepaprat indragit de toata lumea. Este prima data cand realizez un astfel de videoclip, asa ca sper sa nu aveti asteptari foarte mari.

Sunt curioasa sa aflu daca ati aruncat o privire pe site la Bacania Tei si daca ati vazut vreun produs interesant?

Articol scris pentru proba cu nr 17 Superblog editia de toamna 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *