Universul Cristinei

Dulce natural si sanatos? Da, exista!

Daca ma cititi de multa vreme, unii dintre voi stiti deja ca sunt o mare iubitoare de dulce. Insa ce ne facem atunci cand bunatatile care ne plac atat de mult, nu reprezinta cele mai bune alegeri pentru sanatatea noastra? Trebuie sa cautam alternative!

Tocmai din acest motiv, astazi vreau sa va povestesc putin despre o noutate pentru pasionatii de miere si iubitorii de slow-food. Este vorba despre Melinis.

Toata povestea incepe undeva pe valea Niscovului, un afluent al raului Buzau, intr-o zona inconjurata de paduri si strajuita de podgoriile din dealul mare. Din dorinta de a crea un dulce sanatos, s-a incercat amestecarea bucatilor de fructe proaspete cu mierea. Rezultatul? Satisfacator, dar parca lipsea ceva.. Petale de la trandafirii de dulceata din gradina! Asa s-a nascut Melinis. Este un dulce complet natural, din petale și fructe proaspete, neprelucrate, în miere de salcâm doar simplu filtrată. Melinis este o categorie nouă de produse; nu este o dulceață și nu este un produs apicol, ci este o creație nouă, realizată printr-o tehnologie inovativă, și inspirată din fascinația pentru darurile naturii.

MELINIS este obținut din fructe si petale de trandafiri crude, cufundate în miere de salcâm, și amestecate delicat pentru omogenizare si deshidratare, la temperaturi sub 35˚C. Tehnologia folosită permite combinarea fructelor și petalelor de trandafiri cu miere, într-o paletă de forme, texturi, arome, gusturi și culori spectaculoase – o metoda unica de preparare.

La inceput, tot acest proces unic de preparare se desfasura intr-un mic atelier, dar in timp, acesta s-a transformat intr-o hala mare, care masoara nici mai mult, nici mai putin de 330 mp. O mare parte din munca este realizata manul, insa au la dispozitie si diferite masininarii, cum ar fi cele de curatat si de taiat fructele.

Regaseste miracolul naturii, prin gusturi, arome, textura, si culori neasteptat de pure!

La momentul de fata, gama lor de produse numara nu mai putin de opt arome, incepand de la melinisul de catina, pana la variante cu visine, gutui, zmeura, prune, afine, trandafir si pere.

Cam asa arata fiecare in parte.

Intreaga gama de produse Melinis poate fi gasita in locatiile partenere mentionate pe site dar mai poate fi si achizitionata prin plasarea unei comenzi online.

Voi ati testat sau macar ati auzit despre aceste produse? Sunt curioasa sa aflu daca v-ati facut cumva o parere despre ele.

Articol realizat pentru proba cu nr. 11 a competitiei SuperBlog, editia toamna 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *